HRH ablakszigetelés akció

Ablakszigetelés téli akció árak 2018 Tavaszi akciónk keretén belül (két hétig, 2018. március 1-15. között leadott rendelésekre) 590 Ft/fm (30 fm alatt 1.000 Ft/fm) áron végezzük el az ablakszigetelést + ingyenes kiszállást vállalunk (Budapest, Debrecen, Nyíregyháza területén belül). Adja le rendelését minél hamarabb, hogy még beleessen az akciós időszakba.

Megrendelés felvétel - időpontegyeztetés

Ablakszigetelő anyagok és eszközök

HRH ablakszigetelés házilag, ablakszigetelés otthon

Amennyiben az abalkszigetelést házillag szeretné megoldani minden szükséges eszközt, anyagot biztosítani tudunk.

A nyíregyházi telephelyünkön az alábbi anyagok, eszközök személyesen is megvásárolhatóak (előzetes telefonons egyeztetést követően), de a lenti termékeket GLS-sel az ország bármely pontjára ki is szállítjuk. Az általunk forgalmazott szilikon ablakszigetelő anyag a legjobb minőségű, Csehországban készült (Rubena) anyag, különlegessé az teszi, hogy jóval rugalmasabb mint a többi szigetelő anyag. 

 
Megvásárolható termékek:


Bérelhető eszközök

 

Jótanácsok a házilagos ablakszigeteléshez

 

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK


Fehér 6 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 250 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 6mm

 

Fehér 8 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 300 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 8mm

 

Fehér 12 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 400 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 12mm

 

Barna 6 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 250 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 6mm

 

Barna 8 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 300 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 8mm

 

Barna 12 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 400 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 12mm

 

Ablakszigetelő marógép vezetősín (marógépre csatlakoztatható ablakszigetelő talp)

Ár bruttó: 25.000 Ft acél kivitelben - 32 mm-es külső porszívócső átmérővel

HRH ablakszigetelő marógép megvezetősín, talp

 

Ablakszigetelő marószár - marókés - 6 mm átmérő

Ár bruttó: 3.500 Ft / db - általában 50 fm szigeteléshez elegendő 1 marószár (természetesen gondos odafigyelés és a szegek elkerülése mellett)

HRH ablakszigetelő marószár - marókés - 6 mm átmérő

 

BÉRELHETŐ ESZKÖZÖK


Bosch GGS 27 ablakszigetelő marógép megvezető talppal

Ár bruttó: 10.000 Ft / alkalom alapból maximum 5 napig lehet Önnél a marógép, minden további (5. nap utáni) nap bruttó 2.000 Ft / nap, kaució 25.000 Ft, ami a gép visszahozatalakor visszajár. 32 mm-es porszívócső átmérővel, porszívót nem tartalmaz. Fontos, hogy nyílászárószigeteléshez csak és kizárólag nagy fordulatszámú gép jó, mi legalább 25.000 fordulat/perc sebességű gépet javaslunk. Az általunk kínált bérelhető gépek Bosch maró gépek 27.000 fordulat/perces teljesítménnyel.

HRH ablakszigetelő gép - Bosch GGC 27-es marógép

 

Ablakszigetelő anyag benyomó, behengerlő

Ár bruttó: 0 Ft / 5 nap - csak marógép bérlése esetén bérelhető, kaució 3.000 Ft

Ablakszigetelő anyag benyomó, behengerlő

 

JÓTANÁCSOK A HÁZILAGOS, OTTHONI ABLAKSZIGETELÉSHEZ


Szükséges eszközök, feltételek

A fentiekben részletezetteken kívül az otthoni ablakszigeteléshez néhány további eszköz és feltétel is szükséges:

 • legalább két fő szükséges az ablakszigeteléshez, egyrészt az ablakok leakasztása végett, másrészt marás közben valakinek fixen kell tartania az ablakot, ahhoz, hogy precízen körbe lehessen marni
 • 32 mm befogóképességű csővel rendelkező porszívó, lehetőleg olyan, aminek a teljesítménye állítható. Porsízvó nélkül nem javasolt elkezdeni az ablakszigetelést, mivel a maró által kimart fa hulladékot el kell szívni a marógéptől, ellenkező esetben 10-15 cm után eldugul és beszorul a maró.
 • szükséges még hosszabbító, egy a porszívóhoz, egy a marógéphez
 • állvány vagy székek, amire leszerelt ablakokat el tudja stabilan helyezni
 • gyurma, hogy még leszerelés előtt megmérjük a rések nagyságát, azaz dönteni tudjunk, hogy hányas szigetelőanyagot tegyünk az adott ablakba
 • olló, a szigetelőanyag vágásához
 • mérőszalag a gyurma méréséhez, az anyag szabásához
 • munkavédelmi eszközök: minimum 2 db védőszemüveg - nagyon fontos, mert marás közben bármikor elkaphat a marószár egy szöget, vagy fém alkotóelemet és kitörhet belőle; kesztyű
 • sziloplaszt (szilikon bázisú) és sziloplaszt kinyomó, hogy ahol szükséges be tudjuk ragasztani a szigetelő anyagot, vagy a réseket be tudjuk tömni
 • csavarhúzó és más aprószerszám, hogy nyílászáró zsanérjait és zárait be tudjuk állítani a szigetelést követően. Az esetek többségében a szilikonos szigetelést követően, utána kell állítani a záraknak és zsanéroknak a tökéles záródás végett.

 

Az ablak, ajtó szigetelés folyamata, tanácsaink

Az első lépés, hogy a nyíló szárnyakat mérjük meg. Majd az ablakok kerületét adjuk össze méretenként (anyagavastagságonként: 6, 8, 12 mm)Mindenek előtt készítsük elő a terepet a szigeteléshez, bútorokat toljuk félre, szőnyeget hajtsuk fel, szedjük fel. Majd gyurmával mérjük le a kiszemelt nyilászáró réseit - mind a négy oldalon. Ebből már látjuk, hogy mekkora anyagot kell használnunk. Akasszuk le az ablakot, helyezzük rá a stabil állványunkra, vagy db szembe fordított székre. A marógépet és a porszívót csatlakoztassuk egymáshoz és a 220 V-os hálózathoz.

A segédünk fogja stabilan az ablakot, mi pedig kezdjük el körbemarni. Törekedjünk arra, hogy a derékszög legbelső részén marjunk. A zárakat, zsanérokat a lehető legjobban közelítsük meg. A sarkakat minden esetben teljesen végig ki kell marni. Ha elkészültünk a marással, akkor a szigetelőanyag befűzését kezdjük meg az egyik egyenes szakasz közepén, elvágni csak akkor szabad, amikor már körbe értünk. A szigetelőanyagot semmiképpen se feszítsük ki. A legvégén ahol körbeérünk, az egyik végnek a bajusz részét kb. 1,5-2 cm hosszúságban vágjuk le, majd ezt a bajusz nélküli részt fűzzük bele a másik végbe. Így egy zárt cső alakul ki az ablak körül.

A zsanéroknál - mivel itt nem tudunk marni - érdemes a szilikon szigetelőanyagról levágni a bajuszt, hogy itt is tökéletes legyen a szigetelés.

Ha készen van az ablak, visszaakasztjuk és teszteljük a működését, ha szükséges a zsanérokon, zárakon utánaállítunk. Ilyenkor célszerű a nyílászáró zsanérokat megolajozni.

A kétsoros gerébtokos ablakok esetén javasoljuk mindkét sort (külső, belső) egyidejű szigetelését. A külső sor szigetelése megakadályozza, hogy télen a hideg bejusson a két ablaksor közötti résbe, a belső pedig meggátolja, hogy a benti meleg levegő beáramoljon a szigetelő légtérbe. Hangszigetelés szempontjából is mindkét ablaksor szigetelése az indokolt, mivel a fő zaj, hang közvetítő felület maga az ablak és annak a finom mozgása, ezért, ha mindkét sort leszigeteljük, akkor egyik ablaksor sem lesz képes a hang rezgéseket továbbítani.

 

Segítség, ha elakadna

Fontos, hogy az ajtó és ablakszigetelés közben nagyon vigyázzunk a magunk és környezetünk, gyerekeink testi épségére. Mi (PICMAC Kft.) semmilyen (sem anyagi, sem fizikai, sem jogi) felelősséget nem tudunk vállalni sem a munkát végző személyek testi épségét illetően, sem az ablakok állapotában, sem abban, ha nem szakszerűen végzi el a nyílászárók szigetelését.

Amennyiben bármi kérdése, kérése felmerül, hívjon bennünket bátran, mindenben segítünk, amiben tudunk.

Szerző: Elekes AttilaGoogle Plus

Telefonáljon most

Legyen egy egészségesebb és energiatakarékosabb környezete! Kérjen ingyenes felmérést, tanácsadást:

Kapcsolat felvétel

HRH a médiában

HRH ablakszigetelés média megjelenések

Kérjen visszahívást


Elekes János ablakszigetelő

ELEKES JÁNOS
ablakszigetelő mester

Amennyiben megadja telefonszámát és nevét, munkatársaink hamarosan visszahívják (munkaidőben általában pár percen belül) és telefonon keresztül válaszolják meg a kérdéseit.

Ingyen kiszállás

Budapest, Debrecen, Nyíregyháza: ingyenes előzetes felmérés (kötelezettségektől mentes ajánlat) és kiszállás!. Egyéb települések esetén a kiszállási díj valamely központunktól számított 100 Ft/km! Például: Szolnok - Budapest 110 km = 11 000 Ft!

Kapcsolat felvétel

Hasznos tippek

HRH ablakszigetelés - hasznos tippek, ötletek 9 egyszerű takarékossági tipp otthonunk szigeteléséhez

 

Elérhetőségeink

A hét minden napján (H-V 7:00 - 20:00) hívható ügyfélszolgálati telefonszámunk (időpont egyeztetés, ajánlat, kérdések megválaszolása):

 • 06-70 / 361-61-26

Pályázatok, szerződéskötés kapcsolatban munkanapokon (8:00 - 17:00):

 • 06-30 / 685-34-89

Kapcsolat felvétel

Pályázatok