HRH ablakszigetelés akció

Budapest (Pest megye), Debrecen, Nyíregyháza területén belül a felmérés ingyenes.

700 Ft/fm (30 fm alatt 1.000 Ft/fm) áron végezzük el az ablakszigetelést. Kiszállás Budapest (Pest megye), Debrecen és Nyíregyháza területén belül: 5.000 Ft, 50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes.


Megrendelés felvétel - időpontegyeztetés

Cikkek

Ablakszigetelő anyagok és eszközök

HRH ablakszigetelés házilag, ablakszigetelés otthon

Amennyiben az abalkszigetelést házillag szeretné megoldani minden szükséges eszközt, anyagot biztosítani tudunk.

A nyíregyházi telephelyünkön az alábbi anyagok, eszközök személyesen is megvásárolhatóak (előzetes telefonons egyeztetést követően), de a lenti termékeket GLS-sel az ország bármely pontjára ki is szállítjuk. Az általunk forgalmazott szilikon ablakszigetelő anyag a legjobb minőségű, Csehországban készült (Rubena) anyag, különlegessé az teszi, hogy jóval rugalmasabb mint a többi szigetelő anyag. 

 
Megvásárolható termékek:


Bérelhető eszközök

 

Jótanácsok a házilagos ablakszigeteléshez

 

MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK


Fehér 6 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 450 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 6mm

 

Fehér 8 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 500 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 8mm

 

Fehér 12 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 600 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag fehér 12mm

 

Barna 6 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 450 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 6mm

 

Barna 8 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 500 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 8mm

 

Barna 12 mm-es szilikon ablakszigetelő anyag

Ár bruttó: 600 Ft / méter - 25 m-es csomagban 

HRH szilikon ablakszigetelő anyag barna 12mm

 

Ablakszigetelő marógép vezetősín (marógépre csatlakoztatható ablakszigetelő talp)

Ár bruttó: 35.000 Ft acél kivitelben - 32 mm-es külső porszívócső átmérővel

HRH ablakszigetelő marógép megvezetősín, talp

 

Ablakszigetelő marószár - marókés - 6 mm átmérő

Ár bruttó: 4.500 Ft / db - általában 50 fm szigeteléshez elegendő 1 marószár (természetesen gondos odafigyelés és a szegek elkerülése mellett)

HRH ablakszigetelő marószár - marókés - 6 mm átmérő

 

BÉRELHETŐ ESZKÖZÖK


Bosch GGS 27 ablakszigetelő marógép megvezető talppal

Ár bruttó: 10.000 Ft / alkalom alapból maximum 5 napig lehet Önnél a marógép, minden további (5. nap utáni) nap bruttó 2.000 Ft / nap, kaució 25.000 Ft, ami a gép visszahozatalakor visszajár. 32 mm-es porszívócső átmérővel, porszívót nem tartalmaz. Fontos, hogy nyílászárószigeteléshez csak és kizárólag nagy fordulatszámú gép jó, mi legalább 25.000 fordulat/perc sebességű gépet javaslunk. Az általunk kínált bérelhető gépek Bosch maró gépek 27.000 fordulat/perces teljesítménnyel.

HRH ablakszigetelő gép - Bosch GGC 27-es marógép

 

Ablakszigetelő anyag benyomó, behengerlő

Ár bruttó: 0 Ft / 5 nap - csak marógép bérlése esetén bérelhető, kaució 3.000 Ft

Ablakszigetelő anyag benyomó, behengerlő

 

JÓTANÁCSOK A HÁZILAGOS, OTTHONI ABLAKSZIGETELÉSHEZ


Szükséges eszközök, feltételek

A fentiekben részletezetteken kívül az otthoni ablakszigeteléshez néhány további eszköz és feltétel is szükséges:

  • legalább két fő szükséges az ablakszigeteléshez, egyrészt az ablakok leakasztása végett, másrészt marás közben valakinek fixen kell tartania az ablakot, ahhoz, hogy precízen körbe lehessen marni
  • 32 mm befogóképességű csővel rendelkező porszívó, lehetőleg olyan, aminek a teljesítménye állítható. Porsízvó nélkül nem javasolt elkezdeni az ablakszigetelést, mivel a maró által kimart fa hulladékot el kell szívni a marógéptől, ellenkező esetben 10-15 cm után eldugul és beszorul a maró.
  • szükséges még hosszabbító, egy a porszívóhoz, egy a marógéphez
  • állvány vagy székek, amire leszerelt ablakokat el tudja stabilan helyezni
  • gyurma, hogy még leszerelés előtt megmérjük a rések nagyságát, azaz dönteni tudjunk, hogy hányas szigetelőanyagot tegyünk az adott ablakba
  • olló, a szigetelőanyag vágásához
  • mérőszalag a gyurma méréséhez, az anyag szabásához
  • munkavédelmi eszközök: minimum 2 db védőszemüveg - nagyon fontos, mert marás közben bármikor elkaphat a marószár egy szöget, vagy fém alkotóelemet és kitörhet belőle; kesztyű
  • sziloplaszt (szilikon bázisú) és sziloplaszt kinyomó, hogy ahol szükséges be tudjuk ragasztani a szigetelő anyagot, vagy a réseket be tudjuk tömni
  • csavarhúzó és más aprószerszám, hogy nyílászáró zsanérjait és zárait be tudjuk állítani a szigetelést követően. Az esetek többségében a szilikonos szigetelést követően, utána kell állítani a záraknak és zsanéroknak a tökéles záródás végett.

 

Az ablak, ajtó szigetelés folyamata, tanácsaink

Az első lépés, hogy a nyíló szárnyakat mérjük meg. Majd az ablakok kerületét adjuk össze méretenként (anyagavastagságonként: 6, 8, 12 mm)Mindenek előtt készítsük elő a terepet a szigeteléshez, bútorokat toljuk félre, szőnyeget hajtsuk fel, szedjük fel. Majd gyurmával mérjük le a kiszemelt nyilászáró réseit - mind a négy oldalon. Ebből már látjuk, hogy mekkora anyagot kell használnunk. Akasszuk le az ablakot, helyezzük rá a stabil állványunkra, vagy db szembe fordított székre. A marógépet és a porszívót csatlakoztassuk egymáshoz és a 220 V-os hálózathoz.

A segédünk fogja stabilan az ablakot, mi pedig kezdjük el körbemarni. Törekedjünk arra, hogy a derékszög legbelső részén marjunk. A zárakat, zsanérokat a lehető legjobban közelítsük meg. A sarkakat minden esetben teljesen végig ki kell marni. Ha elkészültünk a marással, akkor a szigetelőanyag befűzését kezdjük meg az egyik egyenes szakasz közepén, elvágni csak akkor szabad, amikor már körbe értünk. A szigetelőanyagot semmiképpen se feszítsük ki. A legvégén ahol körbeérünk, az egyik végnek a bajusz részét kb. 1,5-2 cm hosszúságban vágjuk le, majd ezt a bajusz nélküli részt fűzzük bele a másik végbe. Így egy zárt cső alakul ki az ablak körül.

A zsanéroknál - mivel itt nem tudunk marni - érdemes a szilikon szigetelőanyagról levágni a bajuszt, hogy itt is tökéletes legyen a szigetelés.

Ha készen van az ablak, visszaakasztjuk és teszteljük a működését, ha szükséges a zsanérokon, zárakon utánaállítunk. Ilyenkor célszerű a nyílászáró zsanérokat megolajozni.

A kétsoros gerébtokos ablakok esetén javasoljuk mindkét sort (külső, belső) egyidejű szigetelését. A külső sor szigetelése megakadályozza, hogy télen a hideg bejusson a két ablaksor közötti résbe, a belső pedig meggátolja, hogy a benti meleg levegő beáramoljon a szigetelő légtérbe. Hangszigetelés szempontjából is mindkét ablaksor szigetelése az indokolt, mivel a fő zaj, hang közvetítő felület maga az ablak és annak a finom mozgása, ezért, ha mindkét sort leszigeteljük, akkor egyik ablaksor sem lesz képes a hang rezgéseket továbbítani.

 

Segítség, ha elakadna

Fontos, hogy az ajtó és ablakszigetelés közben nagyon vigyázzunk a magunk és környezetünk, gyerekeink testi épségére. Mi (PICMAC Kft.) semmilyen (sem anyagi, sem fizikai, sem jogi) felelősséget nem tudunk vállalni sem a munkát végző személyek testi épségét illetően, sem az ablakok állapotában, sem abban, ha nem szakszerűen végzi el a nyílászárók szigetelését.

Amennyiben bármi kérdése, kérése felmerül, hívjon bennünket bátran, mindenben segítünk, amiben tudunk.

Hasznos tippek

HRH ablakszigetelés - hasznos tippek, ötletek
 

Kérjen visszahívást


Elekes János ablakszigetelő

ELEKES JÁNOS

Amennyiben megadja telefonszámát visszahívjuk (munkaidőben általában pár percen belül) és telefonon keresztül válaszoljuk meg a kérdéseit.

 

HRH a médiában

HRH ablakszigetelés média megjelenések

Ingyen kiszállás

Budapest, Debrecen, Nyíregyháza: 50.000 Ft (100 fm) feletti rendelés esetén ingyenes kiszállás!. A felmérés ingyenes. Egyéb települések esetén a kiszállási díj valamely központunktól számított 100 Ft/km! Például: Szolnok - Budapest 110 km = 11 000 Ft!

Díjaink

Kapcsolat felvétel