HRH ablakszigetelés akció

Budapest (Pest megye), Debrecen, Nyíregyháza területén belül a felmérés ingyenes.

700 Ft/fm (30 fm alatt 1.000 Ft/fm) áron végezzük el az ablakszigetelést. Kiszállás Budapest (Pest megye), Debrecen és Nyíregyháza területén belül: 5.000 Ft, 50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes.


Megrendelés felvétel - időpontegyeztetés

Az ablakszigetelés menete

1. Az ablakok réseinek, minőségének vizsgálata

Ablakszigetelés - rés vizsgálata gyurmávalArra törekszünk, hogy minden ablakhoz a megfelelő nagyságú szigetelőanyagot használjuk. Ez azt jelenti, hogy 4 helyen (lent, fent, jobb oldal, bal oldal) megvizsgáljuk a réseket. Az eredmények alapján tudni fogjuk, hogy a 4 különböző méretű (6 mm, 8 mm, 10 mm és 12 mm) szilikon szigetelőanyag közül melyiket használjuk az ablak egyes oldalához, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a szigetelés.

Bizonyos esetekben egyik oldalra lehet, hogy csak 6mm-es szigetelőanyag szükséges, míg a másik oldalhoz 12 mm-es. A méretek nagyon sokszor az ablakok vetemedésétől, a zsanérok állapotától függnek.

Többször találkozunk olyan ablakokkal, amelyek állapota már nem teszi lehetővé, hogy 4-5 mm-es bemarást hajtsunk végre rajta, ilyen esetekben vagy ablakcserét szoktunk javasolni, vagy a svéd technológiának megfelelő szilikonos ragasztást szorgalmazzuk. A döntést minden esetben Önnel közösen hozzuk meg, a szakvéleményünk elmondását követően.

 

2. Az ablakok kimarása

Ablakszigetelés - bemarásAz ablakokat a lehetőségekhez mérten levesszük a sarkaikból, és az általunk vitt bakokra letéve vizszintes állapotban marjuk körbe.

A marás során különös figyelmet szentelünk a marás minőségére, mélységére. Amennyiben túl mély hornyot (mélyedést) marunk az ablakba, elképzelhető, hogy a szerkezete megsérül, és nem fogja tudni az ablaküveg súlyát hosszútávon tartani.

Az ablakok zárainál, sarkainál (zsanéroknál) nem szabad kimarni az ablakokat, mert nem fogja a súlyt elbírni az ablak faszerkezete.

Extrém esetekben (amennyiben a nyílászáró levétele nem megoldható) az ablak keretet marjuk körbe.

Kétsoros, gerébtokos ablakok esetén azt javasoljuk, hogy a külső ablakokat mindenképpen, lehetőség esetén pedig a belső ablaksort is szigeteltessék le, hogy a hőhídak végérvényesen megszűnjenek, és a párásodás többé ne fordulhasson elő.

 

3. A szigetelőanyagok behelyezése

ablakszigeteles_szigeteloanyag_benyomasA szilikon szigetelőanyagot speciális benyomóval a kimart horonyba (mélyedésbe) rögzítjük a szigetelőanyag bepattanó "bajuszával". A "bajusz" teszi lehetővé, hogy az ablakszigetelő-anyagot festéskor ki tudják venni és később vissza tudják tenni a helyére.

A különböző méretű szigeteőanyagokat egymásba kell főzni, hogy a szigetelést - a svéd technológiának megfelelően - a szilikon cs? belsejében lévő levegő tudja megvalósítani.

A zsanéroknál (ablaksarkoknál), záraknál a szigetelőanyagról szakszerűen le kell vágni a bajusz részt, figyelve arra, hogy semmiképpen se sérüljön meg a szilikon tömítő cső szerkezete.

 

3. Az ablak záródásának tesztelése

Ablakszigetelés - tesztelésAz ablakokat visszahelyezés után egyenként tesztelni fogjuk.

A rosszul záródó ablakok sarkát (zsanér), zárszerkezetét szakszerűen megvizsgáljuk és a lehetőségekhez mérten javítjuk, cseréljük. 

Úgy gondoljuk, hogy csak akkor van értelme leszigetelni az ablakot, ha azok utána zökkenőmentesen zárhatóak lesznek. Ezért az összes nyílászáró sarkát, zárát miután visszatettük az ablakot, befújjuk rozsdaoldóval, majd megolajozzuk. Így miután munkatársaink végeznek egy ablak szigetelésével, könnyedén be fogják tudni zárni az ablakokat.

Ahogyan az ábra is mutatja, a szigetelés akkor mondható sikeresnek, ha nem nyomja teljesen össze az ablak nyíló része a szilikon szigetelőanyagot, és a csőben lévő levegő tud szigetelni. Ezért minden ablakot egyenként tesztelünk a felhelyezés után. Amennyiben valamelyik ablak nem zár 100%-osan újra levesszük és állítunk a záron, sarkon, esetleg szigetelőanyag méretet cserélünk.

 

4. Az ablakok tisztítása, takarítás

Az ablakok visszahelyezése, passzítása után munkatársaink minden általuk okozott koszt, szemetet, régi szigetelőanyagot, stb. eltakarítanak. A szemetet pedig elszállítják, így Önnek erre sem kell gondot fordítania.

Amennyiben igény van rá, a levett ablakokat (beleértve természetesen az összes többi ablakot is) munkatársaink letisztítják, így Önnek nem kell az ablakokat lemosnia, nem kell létrára állnia és ezzel egy igen komoly feladattól tudjuk megmenteni. :)

 

Munkatársaink általában 15-20fm/óra sebességgel dolgoznak, ez alapján könnyedén kiszámítható, hogy hány óra alatt végzünk otthona, irodája ablakszigetelésével.

Hasznos tippek

HRH ablakszigetelés - hasznos tippek, ötletek
 

Kérjen visszahívást


Elekes János ablakszigetelő

ELEKES JÁNOS

Amennyiben megadja telefonszámát visszahívjuk (munkaidőben általában pár percen belül) és telefonon keresztül válaszoljuk meg a kérdéseit.

 

HRH a médiában

HRH ablakszigetelés média megjelenések

Ingyen kiszállás

Budapest, Debrecen, Nyíregyháza: 50.000 Ft (100 fm) feletti rendelés esetén ingyenes kiszállás!. A felmérés ingyenes. Egyéb települések esetén a kiszállási díj valamely központunktól számított 100 Ft/km! Például: Szolnok - Budapest 110 km = 11 000 Ft!

Díjaink

Kapcsolat felvétel